Det finns någon därinne

Utbildning, kommande

Stresshantering inspelningar

Publications and Assignments

Curriculum vitae

Kontakta

Mamma var psykopat, jag blev psykolog

 

 

 

  Läs ett smakprov
ur boken här!

 

Utgivningsår: 2022-06-10

ISBN: 9789178857685

Utgivare: Visto Förlag

VISTO
FÖRLAG

Mamma var psykopat, jag blev psykolog

En bok av Susanna Carolusson, 2022

Min pappa var okomplicerat dubbel. En fin, intelligent och stabil man och en jävla alkoholist. Han ville ha mig, det gav mig självkänsla. Det var mer komplicerat med mamma. Hon var sin nervöse våldsbenägne fars favorit, vilket kan ha bidragit till hennes utveckling av två personligheter: en intagande kvinna och en våldsam despot.

Jag värnade länge myten om min fantastiska mamma. Levde i två separata inre tillstånd: Ett bejakat, utåtriktat och lyckligt; ett dolt, oroligt och ensamt. Det dolda försvann inte, det levde kvar undermedvetet och aktiverades senare.

Jag fann kärleken, gifte mig, blev mor och utbildade mig till psykolog. Dessa tre utmaningar tvingade mig att söka en djupare självkännedom. Jag upptäckte att jag från ung ålder aldrig litat på någon annan än mig själv. Idag, 70 år ung, känner jag mig hel, sann och rentav lycklig. Denna bok handlar om resan hit, med rötter ända från 1800-talets Göteborg.

Recensioner

Bokens berättelser spänner brett över generationer och borrar djupt i det psykologiska. Susanna gestaltar såväl barns som vuxnas inre värld och yttre upplevelser. Hon undersöker och beskriver, såväl analytisk som poetiskt, hur familjen kan både forma och fjärma en människa i utveckling.

Stina Hindström, leg. psykolog, inriktning barn, unga och familjer

Enastående, fascinerande i sin tragik, ett tidsdokument som belyser och förklarar. Så oerhört mycket nedlagt arbete, inte minst på research. Författarens höga grad av självutlämnande tyder på stort mod som tillsammans med professionalism gör innehållet intressant, unikt och värdefullt. Författaren har lyckats skapa en frimodig och fängslande skildring av hur världen förändrats och hur hennes människoblivande gestaltats.

Börje Vickberg, författare

Susanna har en utpräglad förmåga att skriva så att man är med när det händer, vilket gör att läsarens eget själsliv kommer i rörelse och associationerna flödar. Sällsynt uppriktig och levande skildring av ett blivande till människa som dessutom också bjuder på väl underbyggda psykologiska synpunkter och sätter in berättelsen i ett vidare allmänmänskligt sammanhang.

Dan Anders Palmqvist, fil dr leg psykolog & psykoterapeut

Ytterligare recensioner finns att läsa på Visto Förlag >>

KÖP BOKEN

bokus https://www.bokus.com/bok/9789178857685/mamma-var-psykopat-jag-blev-psykolog/

Adlibris https://www.adlibris.com/se/bok/mamma-var-psykopat-jag-blev-psykolog-9789178857685

© Susanna Carolusson
Boken kan även beställas direkt från författaren, e-post: susanna@carolusson.se

 

© 2023-03-21 mbjweb

www.carolussons.se